Névnap

Ma 2018. március 18., vasárnap, Sándor és Ede napja van. Holnap József és Bánk napja lesz.
Hungarian English German Romanian Russian Slovak Ukrainian

 

 EcolabLogo4Color

Hatalmas érdeklődés mellett zajlott az AGROmashexpo AgrárgépShow a HUNGEXPO-n

E-mail Nyomtatás PDF

sam 0915Kimagaslóan sikeres négy nap után szombaton zárt a 31. AGROmashEXPO és  a most először mellette rendezett 3. AgrárgépShow a HUNGEXPO-n. A korábbi  éveket messze meghaladó látogatói érdeklődés kísérte az eseményeket, az  előzetes adatok szerint 45.000 érdeklődő kereste fel a standokat, ami a  tavalyi évnél közel 80%-kal nagyobb látogatószámot jelent. 

Galériánat a cikk végén nézheti meg

A szerdai megnyitón Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter hangsúlyozta:  Magyarország ugyan nem gyárt traktorokat, de jó minőségű, egyidejűleg közepes árú,  egyedi munkagépekkel és gépsorokkal jelen van a nemzetközi piacon. Emlékeztetett  arra, hogy a magyar termelők gépvásárlását 25 milliárd forintos MFB-hitelkeret segíti.” 

Az optimizmust tükrözte a minden eddiginél nagyobb területen zajló seregszemle  standjainak forgalma, a sikeres részvételről beszámoló kiállítók és a komoly üzleti  szándékkal érkező üzletemberek, gazdálkodók és szakemberek véleménye. 

A négy nap alatt több szakmai tanácskozásra is sor került. Győrffy Balázs az  Agrárkamara átmeneti elnöke az AGROmashEXPO  - AgrárgépShow-n február 1-én  tartott sajtótájékoztatón mondta el, hogy a megyékben megkezdődtek az új  köztestület, a Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara  létrehozására irányuló választások, ami a magyar vidék, agrárium és  élelmiszergazdaság számára történelmi pillanatot jelent.  

A cikk a hirdetések után folytatódik!
[fgallery id=18 w=400 h=450 bg=ffffff t=0 title="Januar"]

A további kísérő eseményeket – köztük a növénytermesztési szakmai napot, a hazai  mezőgépgyártás jövőjéről szóló konferenciát, szakmai, céges és kamarai tájékoztató  előadásokat - több száz résztvevő kísérte figyelemmel. A MEGFOSZ a Hungexpo és a  Szent István Egyetem Gépészmérnöki Kara együttes új kezdeményezéseként 800  szakközépiskolásnak tették lehetővé a kiállításon és a programokon való részvételt.  

Ganczer Gábor a HUNGEXPO vezérigazgatója elmondta: „Minden AGROmashEXPO  különös jelentőséggel bír a cég számára, hiszen minden évben ez a szezonnyitó  rendezvényünk. Az idei alkalom azonban több volt ennél, hiszen a 32.000  négyzetméteren, az AgrárgépShow-val most először együtt rendezett bemutató  minden idők legnagyobb agrár-gépipari kiállításává nőtte ki magát. Mindez köszönhető  az agrárszektor 2012. évi teljesítményének, illetve az összefogásnak. A szakmai  szövetségek felismerték, hogy az egy időben, egymást erősítve, a megfelelő  professzionális helyszínen megszervezett agrár-gép bemutató szolgálja legjobban a  kiállítók és a látogatók érdekeit. A Mezőgazdasági Eszköz- és gépforgalmazók Országos  Szövetsége együttműködése nélkül nem jöhetett volna létre Magyarország  legrangosabb, legnagyobb agrárkiállítása.”

fnykp0156

A piacvezető cégek közül mindenki részt vett a kiállításon. A kétszáz kiállító 7  pavilonban 30.000 négyzetméternyi  fedett és további 2000 négyzetméternyi szabad  területet foglalt el.  A hagyományosan az AGROmasheEXPO-val együtt zajló Magyar  Kert valamint a Szőlészet Pincészet kiállításokon 52 kiállító mutatkozott be. 

Az AGROmashExpo-AgrárgépShow termékversenyére ezúttal rekord számú pályázat  érkezett, s közülük szintén több éves rekordot döntve 11 termék kapott díjakat. A  kiállításon először ismerkedhettek a szakemberek a nemzetközi zsűri által az „Év  Traktora” elismerésben részesített erőgéppel, s európai gép-premier is jutott az  érdekességek közé.  

A MEGFOSZ és a HUNGEXPO megállapodásának köszönhetően az AGROmashEXPO  - AgrárgépShow jövő januárban ismét együtt fogadja a szakma, az agrárgép-piac  képviselőt, a gazdákat, és érdeklődőket.  

fnykp0130

Galiiánkat a fotóra kattintva nézhetik meg

A HUNGEXPO legközelebb február 14-én jelentkezik a FeHoVa  – Fegyver, horgászat,  vadászat és a Budapest Boat Show kiállításokkal.  

További információk:
HUNGEXPO Zrt./sajtó 06 30 2503680

 


gyoker logo

Allattartas01-banner

talajagro-banner

Softmaster-banner

Spiralter-logo

 Elektro Start-banner

 

GalSzoloBirtok-banner

Allattartas02-banner

Elso Kft-banner

AgroPerlit-banner

Provia-banner

VillGas-banner

Support-banner

WindMill-banner

Itenviro-banner

HalasPack-banner

Bomas-banner

AgriTech-banner

Steszab-banner

TermikFarm-banner

DPMG-banner

NovenyHaz-banner

Hetcsillag-banner

PannonEgyetem-banner

P-tech-banner

MalomipariGepgyarto-banner

 

You are here:

Keresés

PageRank

 

Weblink Linkgyűjtemény, Linkek