Névnap

Ma 2018. január 17., szerda, Antal és Antónia napja van. Holnap Piroska napja lesz.
Hungarian English German Romanian Russian Slovak Ukrainian

 

 EcolabLogo4Color

Kalászos fajtabemutatót tartottak Tímáron

E-mail Nyomtatás PDF

SAM 0921

A tavaszi munkák állásáról, a 2013-as támogatásokról, a Közös Agrárpolitikáról és a földtörvényről tartott előadást Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár a tímári Vetőmag és Szárító Kft. őszi kalászos fajtabemutatóján, melyen több mint 400 gazda vett részt.

Az államtitkár hangsúlyozta: az őszi és tavaszi vetések állapotát figyelembe véve összességében kedvezőek a terméskilátások. A búza európai és világpiaci árának alakulására hatással lesz, hogy az elemzők jelenleg a tavalyinál kedvezőbb terméseredményekre számítanak.

Az idei támogatásokról szólva kiemelte, már megkezdődött a kérődző szerkezetátalakítási, valamint a nemzeti kiegészítő támogatások folyósítása, hamarosan azok a gazdák is forráshoz jutnak, akiknek eddig még nem érkezett meg a számlájára az összeg.

A tímári Vetőmag és Szárító Kft. a hazai termelőket látja el jó minőségű búza, kukorica és burgonya vetőmagvakkal. Hagyományosan megrendezett fajtabemutatója Északkelet-Magyarország egyik legnagyobb agrárszakmai rendezvénye.

sam 0930

További képeinket a fotóra kattintva nézheti meg

(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)

 

 

 


agrotex

provia

Anzoperlit

Talajagro logo

ELSÓ logó

vidékért logo

spiralter

windmilllog

steszab logo

conow

4hungar logo

mth

 

You are here:

Keresés

PageRank

 

Weblink Linkgyűjtemény, Linkek