Névnap

Ma 2018. január 17., szerda, Antal és Antónia napja van. Holnap Piroska napja lesz.
Hungarian English German Romanian Russian Slovak Ukrainian

 

 EcolabLogo4Color

Megnyílt a 31. Agromash Expo

E-mail Nyomtatás PDF

sam 0886Megnyílt a 31. Agromash Expo agrárgép-kiállítás szerdán Budapesten, a kőbányai vásárvárosban. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a megnyitón elmondta, hogy minden idők legnagyobb kiállítása mutatkozik be 200 kiállítóval 32 ezer négyzetméteren.A miniszter hangsúlyozta: Magyarország ugyan nem gyárt traktorokat, de jó minőségű, egyidejűleg közepes árú egyedi munkagépekkel és gépsorokkal jelen van a nemzetközi piacon. Emlékeztetett arra, hogy a magyar termelők gépvásárlását 25 milliárd forintos MFB-hitelkeret segíti.

Képgalériánkat a cikkben megtalálja.

A megnyitóra kiadott sajtóanyag a VM Mezőgazdasági Gépesítési Intézetre hivatkozva ismerteti: a magyar mezőgéppiac tavaly 68 milliárd forint volt, de az alkatrész-kereskedelemmel együtt legalább 115 milliárdot tett ki. A növekedés 33 százalékos volt egy év alatt.

A miniszter tájékoztatása szerint a világ mezőgazdasági gépforgalma 80 milliárd eurót tett ki 2011-ben, az eszközök egyharmada az EU-ban kelt el. Az eladott gépek értéke 20 százalékkal nőtt egy év alatt.

Az Agromash Expóval egyidejűleg a látogatók megtekinthetik az Agrárgép Show-t, továbbá a Magyar Kert, valamint a Szőlészet és Pincészet kiállítást is.

Az idei bemutatón 11 cég nyert díjat. A hazai termékfejlesztésért járó különdíjat a Fertilia Kft. műtrágyája kapta. A nemzetközi termékfejlesztési nagydíjat a Bobcat rakodógépe és a Deutz-Fahr egyik traktora érdemelte ki.

A kiállítás szombat estig tekinthető meg a Hungexpo kőbányai vásárközpontjában.

sam 0891

Gépgalériánkat a fotóra kattintva tekintheti meg

-mti hirfelhasznalo

 

 

 


agrotex

provia

Anzoperlit

Talajagro logo

ELSÓ logó

vidékért logo

spiralter

windmilllog

steszab logo

conow

4hungar logo

mth

 

You are here:

Keresés

PageRank

 

Weblink Linkgyűjtemény, Linkek